چگونه خسارت افت قیمت خودرو را دریافت کنیم؟
خسارت افت قیمت خودرو بدون شک یکی از مهم ترین دغدغه های دارندگان وسائل نقلیه و فعالین حوزه حمل و نقل جبران هزینه افت قیمت خودرو پس از بروز تصادقات است . افت خودرو جزو هزینه های نامشهود ناشی از
اتومبیل شما سرمایه ای ارزشمند و حفاظت از آن در برابر حوادث دغدغه شماست. بیمه خودرو راهکاری مناسب برای رفع دغدغه و نگرانی های شما در جهت حفاظت از سرمایه شماست.
صنعت بیمه به عنوان یک نهاد خدمت رسان همواره در پی کاهش دغدغه های روزمره جامعه بشری بوده است . امروزه با گسترش استفاده روزمره افراد از اتومبیل و از آنجایی که این سرمایه ذاتا در معرض حوادث و مخاطرات قرار دارد و خطرهای ناشی از وقوع حوادث رانندگی به یکی از دغدغه های جامعه مدرن تبدیل شده است، ارائه راهکاری در جهت جبران هزینه های ناشی از این حوادث، به یک ضرورت تبدیل شد. لذا شرکت های بیمه اقدام به طراحی و ارائه بیمه خودرو متناسب با نیاز جامعه نمودند. بدیهی است امروزه اتومبیل جزو مهمترین ابزارهای تامین رفاه و آسایش خانواده ها به شمار می آید و نبودن این غول آهنی برای هر زندگی غیرقابل تصور است. انواع بیمه خودرو یا همان بیمه اتومبیل، در دنیا از استقبال خاصی برخوردار است و جزو پرفروشترین بیمهها محسوب میگردد.
بیمه خودرو جبران کننده خسارتها و صدمات و زیانهایی است که در اثر استفاده از وسایل نقلیه به اشخاص ثالث، سرنشینان یا مالک اتومبیل وارد میشود و داشتن آن برای صاحبان و راکبان وسائط نقلیه ، یک ضرورت غیر قابل انکار است. غفلت از تامین و خرید بیمه نامه خودرو ممکن است صدمات جبران ناپذیری را هم در جهت حفظ سرمایه شخصی شما و هم در جهت حفظ سرمایه اشخاص ثالث به بار آورد. ادامه مطلب…
بیمه شخص ثالث یکی از انواع بیمه خودرو است که در میان انواع طرحهای بیمهای پرمخاطبترین نوع بیمه است. بدون شک یکی از دلایل اصلی سهم بالای بیمه شخص ثالث در بازار بیمه خودرو در ایران، اجباری بودن این بیمه نامه است. براساس قانون، کلیه دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی موظف هستند مسئولیت خود را که در اثر حوادث وسایل نقلیه مزبور یا محموله های آنها به اشخاص ثالث زیان وارد نماید بیمه کنند . بیمه نامه شخص ثالث با تعهدات متفاوت برای جبران خسارتهای مالی و جانی صادر میشود، مد نظر قرار دادن این نکته بسیار ضروری است که تعهدات این بیمه نامه با در نظر گرفتن رشد و افزایش دیه در سالهای آتی خریداری گردد. اگر وسیله نقلیهای تحت پوشش این بیمه نامه نباشد، ممکن است عواقب جبرانناپذیری داشته باشد که به آن خواهیم پرداخت.
بیمه شخص ثالث چه مواردی را پوشش میدهد و علت نامگذاری این بیمه چیست؟
همانطور که گفته شد در بیمه شخص ثالث که یک نوع بیمه خودرو می باشد، شخص اول مالک وسیله نقلیه یا بیمهگذار، شخص دوم شرکت بیمه یا بیمهگر و شخص ثالث فرد زیاندیده غیر از راننده مقصر در حادثه هستند. برای مثال در یک حادثه رانندگی هزینه درمان، فوت و خسارت وارد شده به اموال تمامی افراد زیاندیده، تحت پوشش بیمه ماشین قرار میگیرد. راننده مقصر نیز تحت پوشش بیمه حوادث انفرادی راننده که جزئی از بیمه شخص ثالث شده است قرار میگیرد. با این تفاوت که بیمه حوادث انفرادی راننده تنها خسارت های جانی را پوشش میدهد و در برابر خسارات مالی مسئولیتی ندارد.
ماده 2 قانون بیمه خودرو : كلیه دارندگان وسايل نقلیه موضوع اين قانون اعم از اينكه اشخاص حقیقي يا حقوقي باشند مكلفند با خرید بیمه خودرو از یکی از شرکت های ذیصلاح وسايل نقلیه خود را در قبال خسارت بدني و مالي كه در اثر حوادث وسايل نقلیه مذكور به اشخاص ثالث وارد مي شود حداقل به مقدار مندرج در ماده 8 اين قانون نزد شركت بیمه اي كه مجوز فعالیت در اين رشته را از بیمه مركزي داشته باشد، بیمه كنند. ماده۳ قانون بیمه خودرو: دارنده وسیله نقلیه مكلف است براي پوشش خسارت هاي بدني وارد شده به راننده مسبب حادثه، حداقل به میزان ديه مرد مسلمان درماه غیرحرام، بیمه حوادث اخذ كند؛ مبناي محاسبه میزان خسارت قابل پرداخت به راننده مسبب حادثه، معادل ديه فوت يا ديه و يا ارش جرح در فرض ورود خسارت بدني به مرد مسلمان در ماه غیرحرام و هزينه معالجه آن مي باشد. سازمان پزشكي قانوني مكلف است با درخواست راننده مسبب حادثه يا شركت بیمه مربوط، نوع و درصد صدمه بدني واردشده را تعیین و اعالم كند. آيین نامه اجرائي و حق بیمه مربوط به اين بیمه نامه به پیشنهاد بیمه مركزي پس از تصويب شوراي عالي بیمه به تصويب هیأت وزيران مي رسد. قوانین بیمه شخص ثالث را در اینجا بخوانید.
بیمه حوادث راننده هم در قالب بیمه خودرو و معمولا در کنار بیمه شخص ثالث ارائه می گردد. این بیمه نامه برای پرداخت غرامت ناشی از صدمات بدنی ناشی از حادثه اعم از فوت ، نقص عضو و از کار افتادگی و هزینه پزشکی را تا مبلغ تعیین شده به راننده که به موجب قانون “ثالث” تلقی نمیشود جبران می نماید و تا حد دیه کامل قابل خریداری می باشد.
ماده۳ قانون بیمه خودرو: دارنده وسیله نقلیه مكلف است براي پوشش خسارت هاي بدني وارد شده به راننده مسبب حادثه، حداقل به میزان ديه مرد مسلمان درماه غیرحرام، بیمه حوادث اخذ كند؛ مبناي محاسبه میزان خسارت قابل پرداخت به راننده مسبب حادثه، معادل ديه فوت يا ديه و يا ارش جرح در فرض ورود خسارت بدني به مرد مسلمان در ماه غیرحرام و هزينه معالجه آن مي باشد. سازمان پزشكي قانوني مكلف است با درخواست راننده مسبب حادثه يا شركت بیمه مربوط، نوع و درصد صدمه بدني واردشده را تعیین و اعالم كند. آيین نامه اجرائي و حق بیمه مربوط به اين بیمه نامه به پیشنهاد بیمه مركزي پس از تصويب شوراي عالي بیمه به تصويب هیأت وزيران مي رسد.
بیمه بدنه خودرو هم در دسته انواع بیمه خودرو قرار دارد و همانطور که از نامش مشخص است مربوط به خسارات وارده به خودرو میشود و نه افراد. بیمه شخص ثالث، خسارات ناشی از هرگونه آسیب مالی به اشخاص زیاندیده غیر از راننده و هرگونه آسیب جرحی را تقبل میکند؛ بدین معنا که درصورتیکه بهوسیله نقلیه راننده مقصر خسارتی وارد شود بیمه شخص ثالث هیچ تعهدی در قبال جبران آن ندارد. در چنین شرایطی لزوم خریداری بیمه بدنه خودرو مطرح میشود. درصورتیکه شخص برای وسیله نقلیه خود بیمه بدنه خریداری کند شرکت بیمه بخشی از خسارات وارده به خودروی شخص را درصورتیکه آسیب ببیند پرداخت میکند به جز در مواردی که شخص در حادثه رانندگی زیاندیده باشد که در این شرایط بیمه شخص ثالث، راننده مقصر موظف به پرداخت خسارت میباشد. در بیمه بدنه، خودرو در مقابل خطرات سرقت کلی ،آتش سوزی، انفجار و تصادف تحت پوشش قرار می گیرد و می توان با پرداخت هزینه بیشتر خطرهای اضافی دیگر را نیز به خطرهای اصلی اضافه کرد.
خطرات اضافی بیمه بدنه خودرو:
سیل، زلزله، آتشفشان، خسارت های ناشی از پاشیدن رنگ، اسید و مواد شیمیایی، سرقت قطعات و لوازم، شکست شیشه به تنهایی، نوسانات ناشی از افزایش ارزش خودرو و غرامت عدم استفاده از خودرو در ایام تعمیرات از جمله خطرات اضافی است که با پرداخت هزینه اضافه، تحت پوشش بیمه بدنه قرار می گیرد.
بیمه شخص ثالث یکی از زیر مجموعه بیمه خودرو می باشد. طبق قوانین بیمه مرکزی شخص اول در این بیمه نامه بیمه گذار، شخص دوم بیمه گر و شخص ثالث زیان دیده طلقی می شود.
طبق ماده 2 قانون بیمه، داشتن بیمه شخص ثالث برای تمامی دارندگان وسایل نقلیه موتوری (سواری، مسافری، خودروی بارکش، موتور سیکلت و …) ائم از حقیقی یا حقوقی، الزامی است.
در صورت دیرکرد تمدید بیمه شخص ثالث، علاوه بر عواقب مالی، مشکلات دیگری نیز وجود خواهد داشت که موجب صرف زمان زیادی میشود. از عواقب نداشتن بیمه شخص ثالث میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
جریمه توسط پلیس: در صورت شناسایی خودروی فاقد بیمه شخص ثالث توسط پلیس راهنمایی و رانندگی، خودرو متوقف شده و به پارکینگ منتقل میشود. در این حالت شخص خاطی باید بیمهنامه شخص ثالث دارای اعتبار تهیه کند و باید علاوه بر حقبیمه جدید، حقبیمه روزهایی را هم که وسیله نقلیه او بیمه نداشته (تا حداکثر یک سال) را بپردازد، و همچنین علاوه بر پرداخت جریمه دیرکرد، هزینه پارکینگ را نیز بپردازد.
پرداخت خسارت مالی و جانی : اگر خودرو شما فاقد بیمه خودرو شخص ثالث باشد، در صورت بروز حادثه اگر مالک خودرو مقصر باشد، مالک خودرو، باید کلیه هزینهها را شخصاً بپردازد. طبق قوانین جدید بیمه خودرو شخص ثالث، در شرایطی که راننده مقصر ، بیمه شخص ثالث نداشته باشد و در صورت بروز حوادث منجر به فوت یا خسارات بدنی دیگر، جبران این گونه خسارتها به عهده صندوق تامین خسارتهای بدنی است؛ و پرداخت دیه را برای راننده مقصر حادثه به صورت قسطی خواهد بود. این قانون برای حمایت از اشخاص ثالث زیاندیده است.
بیمه نامه شخص ثالث یک سند رسمی محسوب میشود که می تواند در صورت بروز حادثه به دادگاه ارائه شود
خسارت افت قیمت خودرو بدون شک یکی از مهم ترین دغدغه های دارندگان وسائل نقلیه و فعالین حوزه حمل و نقل جبران هزینه افت قیمت خودرو پس از بروز تصادقات است . افت خودرو جزو هزینه های نامشهود ناشی از
بیمه مسئولیت مدنی مجریان چیست؟ با گسترش رشد صنایع و افزایش نیازهای جامعه، حمایت از منافع عمومی و حفظ حقوق افراد به یک موضوع پراهمیت تبدیل شد. در این راستا، برخوردهای غیرقابل پیشبینی و ناخواسته میتواند در دنیای امروزی برای
تاریخچه صنعت بیمه مقدمه صنعت بیمه یکی از صنایع کلیدی در جوامع مدرن است که وظیفه حفاظت از افراد و داراییهایشان را برعهده دارد. در این مقاله به بررسی تاریخچه صنعت بیمه خواهیم پرداخت و مسیر تحول این صنعت از