بیمه آتش سوزی Fire Insurance

عکس بیمه آتش سوزی

بیمه آتش سوزی یک ضرورت غیر قابل انکار

اگرچه آتش تنها بلای خانمان سوز و سرمایه سوز زندگی ما نیست اما انواع بیمه آتش سوزی و پوششهای پیوست آن، راهکاری ارزان و منطقی است برای تامین خساراتی سهمگین به دارایی ها و اموال زندگیمان که در معرض خطر هستند. 

بیمه آتش سوزی چیست؟

بیمه آتش سوزی، زیر مجموعه بیمه های اموال به حساب می آید و بر اساس آن شرکت بیمه متعهد می‌گردد در قبال دریافت حق بیمه، خسارت وارد به مورد بیمه را در صورت وقوع خطرات بیمه شده ، که منجر به وارد آمدن خسارت به مورد بیمه شود ، در حدود تعهدات خود    ( سرمایه مورد بیمه ) و برای دوره زمانی معین جبران نماید . در بیمه حریق خسارت‌های ناشی از آتش سوزی، انفجار، صاعقه و خطرات اضافی (سیل،زلزله و …) به اموال منقول و غیر منقول اعم از ساختمان مسکونی، اداری،تجاری، انبارهای عمومی و اختصاصی و موجودی مواد اولیه و محصول و همچنین ساختمان، ماشین آلات و کالای در جریان ساخت کارگاه‌ها، مراکز صنعتی و غیرصنعتی را تحت پوشش قرار می‌دهد . در انواع بیمه آتش سوزی، ساختمان و کلیه کالاها و لوازم موجود در آن در مقابل خطر آتش سوزی و انفجار و صاعقه بیمه می‌شود. همچنین خسارت های وارده ناشی از آتش سوزی و همچنین هزینه‌های پیشگیری از توسعه آتش در این بیمه نامه قابل جبران می‌باشد. البته لازم به ذکر است که غیر از خطر آتش‌سوزی، خطرات دیگری نظیر زلزله، سیل، طوفان، ترکیدگی لوله آب، ضایعات برف و باران، سقوط هواپیما و هلی کوپتر، شکست شیشه و سرقت نیز در بیمه حریق و با عنوان خطرات اضافی قابل پوشش است .

انواع بیمه حریق

یکی از زیر شاخه های بیمه حریق، بیمه منازل مسکونی است که علی رقم ضرورت بسیار زیاد و هزینه بسیار کم ، در سبد بیمه ای خانواده های ایرانی سهم چندانی ندارد. در این نوع بیمه نامه، ساختمان واحد مسکونی، تاسیسات و اثاثیه داخل آن، علاوه بر خطرهای آتش سوزی، انفجار و صاعقه می تواند در برابر کلیه خطرهای اضافی ( سیل ، زلزله ، طوفان، ترکیدگی لوله های آب و فاضلاب، سقوط هواپیما، رانش زمین و . . . ) نیز با پرداخت حق بیمه ای ناچیز تحت پوشش قرار گیرد

به راستی مهمترین دارایی اشخاص حقیقی یا حقوقی اموالیست که کسب درآمدشان وابسته به وجود آن می باشد. حراست و حفاطت از این اموال در برابر خطرات مختلف همواره از دغدغه های صاحبان آنها می باشد. بیمه آتش سوزی غیر صنعتی که تمامی ساختمان‌های تجاری، اداری، رفاهی، آموزشی، خدماتی و تمام مراكزی كه در آن فعالیت صنعتی صورت نمی‌گیرد، را تحت پوشش خود قرار می دهد ، راه حلی مطمئن برای جبران خسارت های ناشی از وقوع خطرهای آتش سوزی ، انفجار و صاعقه می باشد. این پوشش شامل ساختمان، تاسیسات، ارزش دکوراسیون، اثاثیه اداری، موجودی کالاها و… می‌باشد. همچنین در این بیمه نامه خرید پوشش های اضافی مانند سیل ، زلزله و … نیز امکان پذیر است. 
واحدهای صنعتی به واسطه وسعت زیاد غالبا در معرض وقوع خطر آتش سوزی قرار دارند.ازاین رو داشتن پوشش بیمه ای جامع از ضروریات صاحبان این واحد ها به شمار می آید .بیمه آتش سوزی واحد های صنعتی شامل  تمام كارخانجات صنایع غذایی، آشامیدنی، دخانیات، نساجی، پوشاک، چرم، چوب، كاغذ، مقوا، چاپ و صحافی، شیمیایی، محصولات كانی غیرفلزی، فلزات اساسی و صنایع متفرقه می‌شود. ساختمان، تأسیسات، ماشین‌آلات، مواد اولیه موجود و محتویات هر یك از مراكز یاد شده را می‌توان در مقابل خطرهای آتش‌سوزی، انفجار، صاعقه و همچنین كلیه خطرهای اضافی ذكر شده تحت پوشش بیمه قرار داد

سوالات متداول

خطرهای اصلی: آتش‌سوزی، صاعقه، انفجار
  • زلزله و آتشفشان
  • سیل و طغیان آب دریا و رودخانه
  • ترکیدگی لوله آب
  • ضایعات ناشی از آب باران و ذوب برف
  • سنگینی برف
  • سقوط هواپیما، چرخبال و یا قطعات آنها
  • رانش زمین ریزش و فروکش کردن چاه
  • مسئولیت ناشی ازآتش‌سوزی وترکیدگی لوله آب دربرابرهمسایگان
  • سرقت
  • جنگ
  • جنگ داخلی، آشوب و بلوا، اعتصاب، قیام، انقلاب، کودتا، اغتشاشات داخلی و یا اقدامات انتظامی و نظامی
  • زمین‌لرزه، آتش‌فشان، ریزش زمین، سیل، طغیان رودخانه‌ها، حریق زیرزمینی (در اثر نشر گازهای زیرزمینی و …) و یا بلایای آسمانی (مانند ریزش شهاب‌سنگ و …)
  • انفجار مواد منفجر همانند دینامیت، تی ان تی و باروت
  • فعل و انفعالات هسته‌ای
  • مسکوکات، پول، اوراق بهادار، اسناد، فلزات قیمتی به هر شکل، جواهرات، مروارید و سنگ‌های قیمتی سوار نشده، هرگونه اسناد و نسخ خطی و همچنین هزینه بازسازی نقشه، جمع آوری مجدد اطلاعات و یا تنظیم دفاتر بازرگانی نیز تحت پوشش بیمه‌نامه آتش‌سوزی نیستند، مگر آنکه در بیمه‌نامه قید شده باشد.
  • خسارت های ناشی از نوسانات برق

بیمه‌گذار موظف است هرگونه تغییرات طی دوره را کتباً به بیمه‌گر اعلام نماید. بیمه‌گر پس از دریافت نامه بیمه‌گذار با صدور الحاقیه اقدام به تغییرات مورد نظر و لازم در بیمه‌نامه می‌نماید.

در خسارات مربوط به ساختمان هزینه بازسازی بنا (یعنی گچ کاری، رنگ کاری، سیم کشی و …) ملاک محاسبات بیمه‌گر را تشکیل می‌دهد ضمن اینکه استهلاک، قصور بیمه گذار و فرانشیز نیز از مبلغ محاسبه شده کسر می‌گردد.
در صورتی که مالی کمتر از قیمت واقعی خودبیمه شده باشد، بیمه گر فقط به تناسب مبلغ بیمه شده نسبت به قیمت واقعی مال، مسئول و متعهد پرداخت خسارت خواهد بود.

مقالات مرتبط

بیمه مسئویت حرفه ای مجریان
مقالات

بیمه مسئولیت حرفه ای مجریان

بیمه مسئولیت مدنی مجریان چیست؟ با گسترش رشد صنایع و افزایش نیازهای جامعه، حمایت از منافع عمومی و حفظ حقوق افراد به یک موضوع پراهمیت تبدیل شد. در این راستا، برخوردهای غیرقابل پیش‌بینی و ناخواسته می‌تواند در دنیای امروزی برای

بیشتر بخوانید
عکس تاریخچه صنعت بیمه
مقالات

تاریخچه صنعت بیمه

تاریخچه صنعت بیمه مقدمه صنعت بیمه یکی از صنایع کلیدی در جوامع مدرن است که وظیفه حفاظت از افراد و دارایی‌هایشان را برعهده دارد. در این مقاله به بررسی تاریخچه صنعت بیمه خواهیم پرداخت و مسیر تحول این صنعت از

بیشتر بخوانید